Viikonloppuna viimeksi tein
200 g margariinia (meillä käytössä Pirkan leivontamargariini)
1 dl sokeria
1 rkl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl tapiokatärkkelystä (perunajauho sopii yhtä hyvin)
3 dl Risenta-riisijauhoja
1 tl ksantaania
Täyte: sopivaa marmeladia
Kuorrutus: tomusokeria+vettä
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vesi ja jauho-leivinjauhe-ksantaaniseos muutamassa erässä koko ajan vatkaten.
2. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.
3. Levitä taikina pellille (tulee 1/2 pellillistä). Itse levitän veitsellä. Joskus kaulitseminenkin onnistuu, taikina voi eri kerroilla olla hieman erilaista.
4. Paista 175-asteessa 20 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hyvin. Mielellään vaikka pari tuntia, niin kovettuu hieman.
6. Jaa levy terävällä veitsellä puoliksi ja levitä marmeladi (=oikein paljon sokeria sisältävä hillo) toiselle puolikkaalle.
7. Nosta toinen levy kiinni ja paina kevyesti. Levy menee TODELLA helposti rikki.
8. Kuorruta sokerikuorrutteella: itse laitan noin 2 dl tomusokeria ja tilkan vettä ja sekoitan aika paksun tasaisen seoksen. Väriäkin olen laittanut: joko elintarvikeväriä tai sitten marjamehua.
9. Anna kuorrutteen kovettua kunnolla ja leikkaa sen jälkeen pieniksi leivospaloiksi.