Mustikkapiirakka
100 g keijua
0,75 dl sokeria
2,5 dl jauhoja (minä käytin schär mix c)
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vaniljasokeria)
4 rkl vettä
keiju ja sokeri vaahdoksi, lisätään jauhot, lisätään vesi. Taputellaan piirakkavuokaan, päälle mustikoita ja sokeria. Paistetaan 200 asteessa n. 20 min.
Tuohon taikinaan voisi laittaa myös yhden munan ennen jauhojen lisäämistä ja jättää veden pois.

Gluteeniton piirakkapohja (sain kaverilta, on hyvä)
3 munaa
1,75 dl sokeria
1,25 dl sulatettua margariinia
2,5 dl jauhoja
1 kukkura tl leivinjauhetta
sokeri ja munat vatkataan, lisätään margariini ja jauhot. Päälle voi laittaa mitä haluaa. Paistetaan 200 asteessa 13-20 min.
Jos suklaa käy, tämä on hyvä:
200 g keijua
200 g suklaata
2 dl jauhoja (esim maissitärkkelystä ja maissijauhoja tai schär mix c)
1 tl leivinjauhetta
3 munaa
1,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
keiju ja suklaa sulatetaan, munat ja sokeri vatkataan, sekoitetaan aineet taikinaksi, kaadetaan taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään vuokaan (irtopohjavuoka ehkä paras kun tätä kakkua ei voi kumota, itse nostin vuoasta leivinpaperin avulla), paistetaan 180 asteessa 25-35 min. Saa jäädä vähän löysäksi sisältä. Syödään kermavaahdon tai jätskin kanssa tai on hyvää ihan sellaisenaankin.