[img=http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/myslit__patukat_ja_hiutaleherkut/itse_tehdyt_myslipatukat/]Tätä[/img] mukaillen.
1,5 dl vettä tai mehua 1,5 dl siirappia 0,5 tl suolaa (1 tl vaniljasokeria) puurohiutaleita (ja leseitä) pikkuisen vajaa 1,5 litran puuroa vastaava määrä. Mikä tahansa max 10 minuutin keittämisen vaativa hiutale käy. 1 dl pähkinä, manteli tms. rouhetta tai tai jauhetta tai kookoshiutaleita tai jauhetta. Voi jättää poiskin, jolloin lopputulos on tiiviimpi. 1 dl siemeniä (esim. pinjan, auringonkukat tms.) jos sopii 1 dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Kuumenna nesteet ja mausteet kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja lisää hiutaleet, sekoita hyvin. Lisää muut aineet. Muotoile patukat pellille kostein käsin. Itse teen yhtenäisen levyn pellille ja leikkaan sen sopivan kokoisiksi palasiksi ennen paistamista.
Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Jos tarttee saada energiapitoisempia, voi osan nesteestä korvata öljyllä.
Olen tehnyt menestyksekkäästi ainakin quinoahiutaleista ja kaurahiutaleista. Ruispatukoihin laitoin kai liikaa hiutaleita, kun ne eivät pysyneet koossa ollenkaan.
_________________ 7 lapsen äiti. 3 ex superallergikkoa. Kaikilla jotain allergioita.
|